VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forumul ”Eurosfat”, dedicat agendei europene, va fi organizat, în premieră, în Moldova

Cunoscutul forum ”Eurosfat”, dedicat agendelor europene și desfășurat de 10 ani în România, va fi organizat în premieră în Republica Moldova. Ediția din 2023 va avea loc la Chișinău în 28 noiembrie și la Bălți, Ungheni și Ceadîr-Lunga, în data de 30 noiembrie.

Forumul cu sloganul „Uniunea Europeană și noi orizonturi” este organizat de către Centrul de Expertiză Europeană „Europuls” din România și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” din Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Soros Moldova, a Uniunii Europene și a Fundației „Friedrich Ebert”.

Evenimentul va reuni oficiali europeni, reprezentanți ai sectorului public, privat, societatea civilă și mediul academic pro-european. Iar formatul unic va permite definirea direcțiilor strategice pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, prin dezbateri și dialoguri pe subiecte-cheie pentru realizarea reformelor necesare pentru aderare, dar și conservarea şi aprofundarea valorilor europene.

”În cadrul forumului de la Chișinău, participanții vor aborda progresele înregistrate de țara noastră la peste un an de la primirea statutului de țară candidată la aderarea în UE prin prisma respectării nivelului de îndeplinire a celor 9 recomandări ale Comisiei Europene, perspectivele deschiderii negocierilor de aderare cu UE și proiectele de dezvoltare regională dintre Moldova și România. De asemenea, experții vor pune în discuție și subiecte legate de democrație, bună guvernare, justiție, dezvoltarea economiei, sustenabilitate, demografie și reziliență la crize”, se arată într-un comunicat de presă.  

La evenimentele din Bălți, Ungheni și Ceadîr-Lunga dialogurile se vor axa pe subiecte de interes pentru autoritățile și comunitățile locale, precum reforma administrației locale, gestionarea deșeurilor și educația ecologică, dezvoltarea producției locale, fondurile europene la nivel local etc. 

Forumul EUROSFAT se desfășoară de 10 ani în România, fiind implementat de Centrul de Expertiză Europeană „Europuls”. Acesta este un model de succes în conectarea cetățenilor din România cu agenda europeană, fiind un forum de dezbateri între factorii de decizie de la nivel european, național și local, reprezentanții societății civile, ai mediului de afaceri și ai mediului academic. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.