VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forța militară activă a Ucrainei, de patru ori mai mică decât cea a Rusiei

Efectivul militar al Ucrainei, conform situației de la începutul acestui an, este de patru ori mai mic decât cel al Federației Rusiei. Statistica oficială arată că, la acest capitol, la nivel mondial, Ucraina este pe locul al 23-lea, în timp ce Rusia pe al cincilea.

Potrivit site-ului de date RankingRoyals, numărul militarilor din forțele armate ale țării vecine este de 200 de mii, în timp ce în Rusia cifra este de peste 830 de mii. În acest efectiv se regăsesc toți soldații și ofițerii implicați direct în acțiuni militare sau cei care își satisfac serviciul militar.

La nivel mondial, pe primul loc se situează China, cu un efectiv militar de două milioane de persoane, urmează India, cu aproximativ 1,5 milioane de militari. În SUA, forța activă în forțele armate este de 1,4 milioane de persoane, iar în Coreea de Nord – 1,2 milioane de militari. În top 10 se mai regăsesc Pakistan, Coreea de Sud, Iran, Vietnam și Egipt, unde cifra militarilor variază între 400 și 600 de mii de militari.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.