VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Flux majorat de pasageri pe Aeroportul Chișinău. Spre ce destinație au zburat cei mai mulți moldoveni în decembrie

Aeroportul Internațional Chișinău anunță un flux în creștere de pasageri. În luna decembrie a fost înregistrat cu un număr total de 207.342 de pasageri. Majorarea fluxului de pasageri este generată de venirea pe piață a unor companii avia.

Administrația aeroportului anunță că numărul de mișcări a aeronavelor a constituit 1.959 de aterizări și decolări, cu circa 1.2% sau 23 de operațiuni mai mult decât în decembrie 2022. Totodată, cursele în orarul de zbor au crescut cu 3 operațiuni, cursele în afara orarului de zbor au crescut cu 14 operațiuni, iar cursele necomerciale au crescut cu 6 operațiuni.

În același timp, cea mai mare creștere în luna decembrie 2023 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022 s-a atestat pe destinația Chișinău – Sharm el Sheikh, cu 12.968 de pasageri; Chișinău – Antalya cu 3.888 de pasageri; Chișinău – Dubai cu 4.352 de pasageri; Chișinău – Varșovia cu 3.854 de pasageri; Chișinău – Tel-Aviv cu 3.512 de pasageri.

Pe destinații noi, potrivit administrației AIC, în decembrie au fost transportați 9.943 de pasageri sau 4,8% din fluxul total de pasageri, și anume: Chișinău – Dubai – 4.352 de pasageri; Chișinău – Atena – 2.414 de pasageri; Chișinău – Munchen – 2.069 de pasageri; Chișinău – Zanzibar – 1.108 de pasageri.

Menționăm că în ultima perioadă, mai multe companii aeriene, inclusiv compania low-cost Wizz Air, au lansat curse spre și de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.