VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Finlanda redeschide parțial traficul la frontiera cu Rusia. Precizările MAEIE

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei informează cetățenii despre decizia autorităților Finlandei de deschidere a punctelor de traversare a frontierei Vaalimaa și Niirala la frontiera cu Federația Rusă.

Decizia va intra în vigoare începând cu 14.12.2023 și va fi valabilă până la 14.01.2024. Celelalte puncte de traversare a frontierei cu Rusia rămân închise.

Ministerul de Externe de la Chișinău recomandă cetățenilor să urmărească anunțurile Gărzii de frontieră a Finlandei – Frontpage | The Finnish Border Guard (raja.fi).

Cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter urgent pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423.

În perioada 30 noiembrie – 13 decembrie, Finlanda și-a sistat complet traficul la frontiera cu Rusia.

Guvernul de la Helsinki a acuzat Rusia că permite migranţilor fără documente să traverseze frontiera comună, considerând că Moscova recurge astfel la un atac hibrid după ce Finlanda a aderat la NATO în aprilie acest an.

Aproximativ 900 de solicitanţi de azil din ţări precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria şi Yemen au intrat în Finlanda din Rusia în luna noiembrie, comparativ cu sub 30 în luna anterioară, potrivit poliţiei de frontieră finlandeze.

Finlanda, țară membră a UE și al cărei proces de aderare la NATO a provocat nemulțumiri Rusiei, împarte cu Rusia o graniță de 1.340 de kilometri, care servește, de asemenea, ca frontiera externă a Uniunii Europene.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.