VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Filmuleț video cu o pretinsă discuție dintre Sandu și Smîhal privind mobilizarea militară în R. Moldova. Președinția: Manipulare de tip deep fake

Administrația Prezidențială a venit cu o reacție după ce în spațiul public a apărut un filmuleț video cu o pretinsă discuție între președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal privind mobilizarea militară.

Într-un comunicat remis presei, instituția prezidențială menționează că înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake.

”Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake.

Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, subliniază Președinția.

Aminitm că astăzi, și Ministerul Apărării a venit cu o reacție după ce în sursele mass-media din Federația Rusă a apărut informația precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.