VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Filmul „TUNETE” produs în R. Moldova, înaintat la premiile OSCAR

Comitetul de selecție din R. Moldova pentru premiile „Oscar 2024” a înaintat filmul „TUNETE” la prestigiosul concurs internațional. Decizia a fost luată luni, 25 septembrie. Lungmetrajul „TUNETE” va concura la categoria „Cel mai bun film străin” alături de alte zeci de producție din lume.

În acest an, comitetul de selecție a fost format din 17 membri, printre care Virgiliu Mărgineanu, Vlad Druc, Dumitru Olărescu, Petru Hadârcă, Ruben Agadjanean, Leontina Vatmanu, Larisa Turea și alți profesioniști din domeniu. În premieră pentru cinematografia modernă de la noi, în acest an au participat la selecția națională patru filme produse în R. Moldova.

Lungmetrajul „TUNETE” este filmul de debut al regizorului Ioane Bobeica, iar din echipa de producători fac parte Marin Madan, interpretul Anatol Mîrzenco și Sergiu Cumatrenco, producător al lungmetrajelor „CARBON” și „VARVARA”.

Acțiunea filmului TUNETE se desfășoară într-un sat în vecinătatea căruia se află un câmp minat, rămas după conflictul armat din 1992. Doi copii din clase sociale diferite, pe care îi leagă o prietenie interzisă de părinții lor, scapă vacile pe teritoriul minat și încearcă să le recupereze, intrând în zona restricționată. Astfel, câmpul minat devine un loc în care dispar prejudecățile și statutul social, lăsând loc doar pentru curaj, sacrificiu și… frică de tunete.

Cea de 96-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 10 martie 2024, la Dolby Theatre din Los Angeles. Nominalizările vor fi anunțate pe 23 ianuarie 2024.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.