VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Filmul documentar despre otrăvirea lui Navalnîi va fi proiectat la Chișinău

Filmul documentar „Navalnîi” va fi proiectat la Chișinău, anunță Ministerul Culturii al R. Moldova. Potrivit instituției, filmul spune povestea otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, în vara anului 2020, a investigării acestei crime și a procesului de tratament și de recuperare a politicianului.

„La două săptămâni de la moartea celui care, pentru zeci de ani înainte, va rămâne simbolul curajului și al libertății în Rusia și întreaga lume – fapt pentru care a plătit cu propria viață – vă invităm la proiecția filmului „NAVALNY”!”, comunică reprezentanții Ministerului Culturii.

Evenimentul este dedicat memoriei lui Aleksei Navalnîi, un luptător neînfricat pentru democrație și dreptate, un combatant ardent contra corupției și tiraniei, ucis în Gulagul zilelor de azi din Rusia.

Proiecția filmului va avea loc joi, 29 februarie 2024, la Cinematograful “Odeon” începând cu ora 18:00. Filmul va fi difuzat în limba engleză. Intrarea este liberă.

Aleksei Navalnîi a murit într-o colonie penitenciară penală, în Arctica, la 16 februarie, iar familia sa a cerut timp de mai multe zile autorităţilor să-i predea cadavrul. La nouă zile după anunţarea decesului, în urma unor presiuni publice în vederea predării trupului neînsufleţit familiei, trupul lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei acestuia. Funeralii publice ale lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Kremlinul a negat că Rusia ar avea vreo implicare în moartea sa. Certificatul de deces al lui Navalnîi menţionează că opozantul a murit de cauze naturale, potrivit susţinătorilor săi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.