VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Festivalul TIFF: Cele mai noi și apreciate filme românești, proiectate la Chișinău

Cea de-a patra ediție a Transilvania International Film Festival (TIFF, Cluj-Napoca, România) începe astăzi, 28 iunie, la Chișinău. Cinefilii se vor delecta timp de trei zile cu cele mai noi și apreciate filme românești recunoscute la nivel internațional.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, cu preînregistrare pe film.md.

Potrivit IPN, în prima zi de festival, la Cinematograful Odeon, începând cu ora 19.00, va fi proiectat filmul „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu. Proiecția va avea loc în prezența echipei filmului și a regizorului. Înainte de deschiderea oficială, va avea loc Cine-Concertul „Haz de Necaz” – o colecție de scurtmetraje românești de arhivă din prima jumătate a secolului 20, care vor fi aduse la viață prin interpretarea muzicală a compozitoarei Simona Strungaru și a trompetistului jazz Sebastian Burneci.

Pe data de 29 iunie, de la ora 15.00 va fi proiectat filmul „Fluturi de noapte”, în regia lui Andrei Răuțu, iar de la 17.30, filmul „Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, Tudor Popescu și Cristian Pascariu. Filmul explorează viața și cariera lui Ilie Năstase, unul dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. La ora 20.00, pe marile ecrane va fi proiectată pelicula „Visul”, în regia lui Cătălin Saizescu.

În ultima zi de Festival, pe 30 iunie, la Cinema Odeon vor fi proiectate filmele „Cum să fiu mort, dacă-s viu?”, în regia Ilincăi Călugăreanu, de la ora 15.00. Filmul „Unde merg elefanții”, în regia lui Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru, va începe la 16.30. festivalul se va încheia cu proiecția „Moromeții 3”, în regia lui Stere Gulea, ultima parte a îndrăgitei trilogii bazată pe romanele lui Marin Preda, cu Horațiu Mălăele și Oana Pellea.

Alte proiecții vor fi difuzate la Cineplex Loteanu și Artcor. Programul complet poate fi vizualizat pe www.film.md.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.