VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii, care nu au respectat prevederile contractuale încheiate cu AIPA, urmează să restituie suma subvenției acordate

Mai mulți fermieri sunt obligați să întoarcă statului subvenții în valoare de aproape 4 milioane de lei, deoarece nu au respectat prevederele contractuale, inclusiv nu au utilizat banii după destinație. Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA) a anunțat că a întocmit 47 de procese-verbale în urma verificărilor efectuate în rândul a 200 de beneficiari de subvenții, dintr-un număr total de 5 800 de producători agricoli.

Potrivit unui comunicat emis de AIPA beneficiarul de subvenții, prin Declarația pe propria răspundere, se obligă ca în cazul în care nu respectă angajamentele asumate este de acord ca investiția efectuată să fie declarată neeligibilă subvenționării și să restituie, în termen de 15 zile calendaristice din momentul comiterii încălcării, suma subvenției acordate, coeficientul inflației și dobânda de întârziere calculate conform legislației, cu excepția impedimentelor justificate, confirmate în modul stabilit. În cazul încălcării obligațiilor invocate, precum și acei care au intrat în proces de insolvabilitate, sau lichidare, urmează să restituie suma subvenției.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.