VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Femeile diagnosticate cu cancer mamar vor putea obține gratuit medicamente oncologice în farmaciile din localitate

Persoanele diagnosticate cu cancer mamar vor putea obține gratuit medicamentele oncologice în farmaciile din localitate. Două preparate oncologice vor fi compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Medicamentele cu denumirea comună internațională anastrozolum și tamoxifenum vor fi prescrise de către medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației medicului specialist în oncologie.

Pacientele care au nevoie de aceste medicamente nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține. Preparatele vor putea fi ridicate gratuit din orice farmacie contractată de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Conform datelor Institutului Oncologic, de aceste preparate urmează să beneficieze circa 2.500 de persoane.

Pentru compensarea medicamentelor sus-menționate, pentru anul 2024 este nevoie de 1,8 milioane de lei, bani ce vor fi prevăzuți în fondurile de asigurare medicală obligatorie, anunță CNAM.

În prezent, asigurarea pacientelor care au cancer mamar cu medicamentele necesare se efectuează prin intermediul Institutului Oncologic. Pentru a intra în posesia medicamentelor, bolnavii din întreaga țară sunt nevoiți să se deplaseze în capitală la fiecare trei luni.

Deși cheltuielile adiționale pentru transport sunt suportate de către CNAM, posibilitatea de a ridica medicamentele direct din farmaciile din localitate va fi un avantaj semnificativ pentru această categorie de persoane.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.