VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Febra Eurovision s-a încheiat. Moldova s-a clasat pe locul 18 în marea finală a concursului

Interpretul Pasha Parfeni și echipa sa s-au clasat pe locul 18 în finala concursului Eurovision 2023 din totalul celor 26 de participanți. Piesa ”Soarele și Luna” a artistului moldovean a acumulat 96 de puncte din partea juriilor naționale și a publicului. Trofeul a fost obținut de Suedia, reprezentată de cântăreața Loreen, care a mai câștigat concursul și în 2012. Astfel, pentru prima dată în istoria Eurovisionului același artist se plasează a doua oară pe primul loc în cadrul competiției.

Cea mai mare apreciere din partea juriilor naționale, Pasha Parfeni le-a obținut din partea Norvegiei, care a acordat țării noastre 8 puncte, urmată de România, cu 7 puncte, iar San Marino și Croația ne-au acordat 3 și, respectiv, 2 puncte. Din partea publicului, Republica Moldova a obținut 76 de puncte.

La rândul ei, Republica Moldova a acordat punctajul maxim de 12 puncte Suediei, 10 puncte – Italiei și 8 puncte – Portugaliei. În lista țărilor, apreciate de publicul nostru, au mai fost Estonia, Ucraina, Australia, Cipru, Spania, Armenia și Albania.

După concurs, Pasha Parfeni a mulțumit publicului care l-a votat printr-o postare pe o rețea socială.

„Mulțumesc pentru toată susținerea voastră! Noi ne-am dăruit la maxim pentru Moldova! Mulțumesc sponsorilor noștri și fiecărui moldovean pentru suportul pe care ni l-ați oferit!”, a scris artistul.  

Amintim că ediția din acest an a celui mai celebru concurs muzical din Europa a avut loc la Liverpool, Marea Britanie. În mod normal, competiția urma să aibă loc în Ucraina, țară care la ediția precedentă a ajuns învingătoare, însă din cauza războiului gazda concursului a fost Regatul Unit.

Este pentru a doua oară când Pasha Parfeni reprezintă Republica Moldova la Eurovision. Prima experiență a interpretului a fost în 2012, la Baku, Azerbaidjan, unde a reușit să obțină locul 11, interpretând piesa „Lăutar”.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de trupa Zdob și Zdub și frații Advahov, care s-au clasat pe locul 7 în finală. Cel mai bun rezultat al Republicii Moldova a fost în 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey Mamma, iar cel mai slab punctaj Moldova l-a înregistrat în 2006, atunci când echipa interpreților Arsenium, Natalia Grodienco și Connect-R s-au clasat pe locul 20 din cei 22 de finaliști.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.