VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Familiile participanților lichidării avariei de la Cernobîl vor beneficia de 80 de locuințe

Familiile participanților lichidării avariei de acum 38 de ani de la Cernobîl vor beneficia de locuințe oferite de stat. Locuințele „urmează a fi transmise, cu titlu gratuit, din proprietatea statului în proprietatea privată a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Locuințele se acordă în baza cererilor depuse de către participanții la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl la Comisia special formată de transmitere a locuințelor. Locuințele vor fi oferite celor care nu au deținut în trecut o locuință în perioada anilor respectivi  în proprietate/proprietate comună în devălmășie, atât în Republica Moldova cât și peste hotare, o locuință/un teren pentru construcții sau o casă construită în întovărășirile pomicole.

Accidentul nuclear de la C.A.E. Cernobîl s-a produs în noaptea zilei de 26 aprilie 1986, fiind considerat cel mai mare accident nuclear din istorie. Anual, pe 26 aprilie, marcăm Ziua comemorării victimelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl și ale altor avarii nucleare, în memoria persoanelor care au rămas cu dizabilități sau chiar și-au pierdut viața contribuind la lichidarea consecințelor accidentului nuclear de la Cernobîl din 1986.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.