VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Facilități și derogări de la legislație pentru companiile ce vor testa soluții în domeniul energiei

Companiile inovatoare vor primi derogări de la legislație pentru a-și testa soluțiile în domeniul energiei, anunță autoritățile centrale. Vor fi încurajate inovațiile și sprijinită dezvoltarea producției de energie electrică din surse regenerabile, optimizarea stocării acesteia, precum și adoptarea de soluții alternative avansate pentru furnizare, distribuție sau consum de energie.

Ministerul Energiei a elaborat cu sprijinul PNUD o lege care va permite companiilor să funcționeze până la 7 ani în condiții speciale, cu derogări de la anumite legi, pentru a-și testa soluțiile inovative care încă nu sunt reglementate.

Printre primele proiecte de testare inovativă în cadrul Sandbox va fi aplicarea tarifelor diferențiate zi-noapte la energia electrică pentru o serie de consumatori casnici, care vor instala contoare inteligente, cu sprijinul PNUD Moldova și al Italiei.

Proiectele de testare inovativă în sectorul energetic sunt necesare pentru că multe soluții nici nu au fost gândite sau necesare până acum, dar sunt legate de noile provocări pentru sistemul energetic.

Proiectul de lege este elaborat cu sprijinul PNUD Moldova datorită finanțării oferite de Danemarca, Luxemburg, Republica Coreea și Suedia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.