VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Facilități pentru achizițiile publice în cadrul proiectelor finanțate de instituțiile internaționale

La proiectele finanțate în proporție de peste 50% de instituțiile financiare internaționale în Republica Moldova părțile vor decide asupra procedurilor de achiziții aplicate. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 56 de deputați.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de deputatul PAS Victor Spînu. Autorul proiectului menționează, în nota informativă, că o serie din proiecte aflate în proces de implementare în țara noastră, finanțate de instituțiile financiare internaționale, se confruntă cu o serie de blocaje generate de unele prevederi ale Legii privind achizițiile publice. Mai exact, este vorba de faptul că, în cazul contractelor mixte la care statul are contribuție, indiferent de valoarea acesteia, se aplică regulile naționale.

„Acest aspect nu întotdeauna este acceptat de instituțiile financiare internaționale. Legislația europeană stabilește pentru contractele de achiziții publice sau concursurile de proiecte cofinanțate în cea mai mare parte de о organizație internațională sau de о instituție financiară internațională că părțile urmează să decidă asupra normelor în materie de achiziții publice aplicabile”, menționează autorul proiectului Victor Spînu. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.