Exportatorii din țară au venit azi la Președinție, unde au discutat cu șefa statului despre referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Maia Sandu i-a îndemnat pe antreprenori „să vorbească cu oamenii din comunitățile din care vin despre faptul că drumul european este calea către stabilitate și prosperitate”.
Șefa statului a specificat că piața UE a devenit mai accesibilă pentru produsele moldovenești datorită Acordului de liber schimb, dar și statutului de țară candidată. În 2022, când economia noastră a fost afectată dramatic de războiul de peste graniță, țările europene au eliminat cotele de export pentru 7 produse din Moldova, inclusiv mere, prune și cireșe, venind în sprijinul producătorilor noștri. Anul trecut 65,4% din toate exporturile moldovenești au ajuns în Uniunea Europeană. Guvernul lucrează pentru ca această cifră să continue să crească.
„Piața Uniunii Europene este cea mai mare din lume, este stabilă și de încredere. Un acces mai mare pe această piață le va permite producătorilor noștri să creeze mai multe locuri de muncă bine plătite, să acceseze tehnologii, echipamente moderne și inovații din Europa pentru a crește productivitatea și profiturile”, se arată în comunicatul Președinției.