VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proprietarii de terenuri nu vor mai fi obligați să achite prima de asigurare medicală, însă vor trebui să respecte niște condiții

Guvernul a avizat un proiect de lege care va exclude proprietarii de terenuri agricole din lista celor obligați de a plăti prima de asigurare medicală. Aceștia însă vor avea obligația să respecte unele condiții.

„Proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură, indiferent dacă au dat sau nu acest teren în arendă sau folosință pe bază de contract, care concomitent fac parte din categorii de persoane neangajate asigurate de Guvern sau fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar, nu vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă”, a precizat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, citată de IPN.

Ministrul a subliniat și faptul că cetățenii care locuiesc în afara țării și au primit scrisori de notificare privind achitarea primei de asigurare medicală vor primi scrisori de explicare pentru a clarifica situația.

„Deoarece s-a produs, aș zice, o încurcătură din motiv că sistemul de asigurări pe care îl deține Compania Națională de Asigurări în Medicină este conectat la alte registre de stat, dar nu sunt datele dacă persoanele se află în țară sau se află în afara țării. De asta toți au primit notificări”, a explicat Nemerenco.

În plus, Guvernul a avizat și un proiect de lege care va permite includerea beneficiarilor de protecție temporară angajați în sistemul de asigurare medicală obligatorie. Aceștia vor avea aceleași drepturi și obligații în ceea ce privește sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală ca și cetățenii R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.