VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Exponenții Partidului ”Șor”, declarat neconstituțional, nu vor putea candida la alegeri

Reprezentanții Partidului ”Șor”, care până în momentul scoaterii în afara legii a formațiunii se aflau în listele de candidați, nu vor putea participa la următoarele scrutine. Proiectul de lege ce instituie aceste restricții, a fost aprobat în prima lectură de deputați.

”Persoanele care erau membri ai organului executiv al Partidului Politic „Șor”, cele care aveau funcții elective sau erau pe listele de candidați supleanți în momentul în care formațiunea politică a fost declarată neconstituțională, nu vor putea fi alese pe o perioadă de trei ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Documentul a fost susținut de 56 de legislatori. Inițiativa aparține Partidului Acțiune și Solidaritate și vine, potrivit formațiunii, ”în contextul ajustării cadrului normativ intern referitor la lichidarea partidelor politice, după ce Curtea Constituțională a emis o Hotărâre prin care a declarat Partidul Politic „Șor” neconstituțional și l-a dizolvat”.

La fel, proiectul interzice utilizarea simbolurilor și atributelor Partidului ”Șor” de către alte enitități politice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.