VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Explozie la Râșcani din cauza unei butelii de gaz: Două persoane, transportate la spital

Două persoane au ajuns la spital cu arsuri în urma unei deflagrații de gaz. Incidentul a avut loc în această dimineață în satul Varatic din raionul Râșcani.

La fața locului angajații IGSU au stabilit că în urma scurgerii de gaz de tip propan/ butan dintr-o butelie conectată la aragaz s-a produs o explozie într-o anexă a unei case de locuit.

Potrivit salvatorilor, incendiu în locuință nu s-a produs, iar două persoane cu vârstele de 64 și 84 de ani, care în momentul producerii deflagrației se aflau în inteior au suferit arsuri de gradul II și III pe 40-60 % din suprafața corpului.

Sinistrații au fost preluați de urgență de medici și transportați la spitalul raional Râșcani în stare gravă.

Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști.

Recomandările pompierilor:

  • Nu utilizaţi buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unităţi care nu aparţin întreprinderii distribuitoare;
  • Nu utilizaţi buteliile în altă poziţie decât în cea verticală;
  • Nu încălziţi buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea;
  • Nu amplasaţi buteliile lângă sursele de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare;
  • Nu spălaţi buteliile în lichide corozive (sodă, leşie etc).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.