VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Experții japonezi anunță despre existența a cel puțin două sosii ale lui Putin

Experții japonezi în recunoașterea facială și identificarea vocii au confirmat teoria din ce în ce mai populară că Vladimir Putin are „dubluri”, care îl înlocuiesc pe președintele rus la evenimente publice, scrie publicația britanică ”The Sun”, citată de moscowtimes.ru.

După ce au analizat diferitele discursuri ale lui Putin folosind tehnologii de inteligență artificială, experții japonezi au ajuns la concluzia că președintele rus are cel puțin două sosii.

De exemplu, Putin a fost declarat drept „cel adevărat” la paradă de 9 mai din Piața Roșie din acest an. Când au comparat trăsăturile feței, experții japonezi au descoperit că președintele, care a traversat Podul Crimeii cu un Mercedes în decembrie 2022, ”se potrivește” doar 53% cu Putin la paradă.

Experții japonezi au găsit și mai puține similitudini, doar 40%, între Putin de la paradă și cel care a făcut o deplasare la Mariupol, în martie 2023. Imaginile difuzate la posturile rusești la acea vreme l-au arătat pe Putin, care anterior evitase contactele strânse, conducând o mașină printr-un oraș redus în ruine și apoi inspectând construcția unei zone rezidențiale, vorbind cu oamenii și vizitând mai multe șantiere.

Coincidența trăsăturilor lui Putin la Mariupol cu ​​Putin de pe Podul Crimei a fost de doar 18%, spun cercetătorii japonezi. Potrivit constatărilor lor, analiza Inteligenței Artificiale „indică în mod clar” probabilitatea existenței a cel puțin două sosii.

Pe lângă trăsăturile feței, a fost analizată și vocea lui Putin. Specialiștii de la Institutul Japonez de Comunicații Audio, care cooperează de obicei cu poliția în căutarea și identificarea infractorilor, au comparat cuvântul „mulțumesc” din discursul lui Putin la Forumul Economic Eurasiatic din mai 2023 cu același cuvânt din alte trei discursuri publice. Experții au găsit „diferențe puternice” în modul în care Putin pronunță sunetele, mai scrie The Sun.

”Condițiile de înregistrare au fost diferite, iar pronunția poate diferi, dar totuși se întâmplă destul de rar să existe diferențe atât de puternice. În acest moment, trebuie să spunem că există o mare probabilitate ca aceste voci să aparțină unor persoane diferite”, a declarat unul dintre autorii studiului, Mastutoshi Muraoka.

Amintim, în acest an, Kremlinul a fost nevoit să comenteze, cel puțin de două ori, valuri de știri despre „dublurile” lui Putin, numindu-le de fiecare dată drept falsuri mediatice și zvonuri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.