VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Expert: Summitul CPE va crește notorietatea R. Moldova și va deschide noi uși pentru mediul de afaceri

Găzduirea de către Moldova a Summitului Comunității Politice Europene va contribui la dezvoltarea economiei țării, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, scrie pe pagina oficială a Summitului CPE, care publică opinia directorului programului „Mediu de afaceri și IMM” de la Expert-Grup, Stas Madan.

Potrivit expertului, deși organizarea evenimentului  necesită resurse semnificative, inclusiv îmbunătățiri ale infrastructurii, măsuri de securitate și sprijin logistic, va duce la recuperarea lor, prin beneficiile  pentru dezvoltarea sectorului de business și a climatului investițional în general.

„Atunci când o companie de la noi din țară dorește să identifice un nou client sau furnizor de peste hotare, de regulă, primul filtru de evaluare este țara de unde provine și abia apoi nemijlocit compania. Faptul că Moldova va găzdui un eveniment cu prezența mai multor lideri influenți de state și guverne și se va afla în lumina reflectoarelor internaționale, la cele mai redutabile instituții media din lume, va crește notorietatea și prestigiul țării, iar asta va facilita deschiderea ușilor în exterior și pentru afacerile de la noi”, spune Stas Madan, potrivit IPN.

Summitul Comunității Politice Europene va oferi mai multe instrumente de calitate întregului nostru sistem de diplomație economică pentru a valorifica oportunități de promovare a exporturilor și atragere a investițiilor.

„Nu putem exclude și beneficiile economice imediate ale acestui eveniment. Estimativ, reieșind din numărul de delegați și jurnaliști străini care vor fi prezenți în contextul acestui eveniment, aproximativ 1500-2000 persoane, firmele de la noi, în special sectorul HoReCa, vor avea vânzări suplimentare de la 6 până la 10 milioane lei”, a adăugat expertul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.