VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expert: Puterea reală de cumpărare a salariilor din R. Moldova în ultimii 31 de ani a crescut de 1,6 ori

La 31 de ani de al independență, astăzi, puterea reală de cumpărare a salariilor în Moldova este de 1,6 ori mai mare decât în 1991. O spune expertul economic Veaceslav Ioniță.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ioniță notează că primii doi ani de independență s-au remarcat prin scăderea de 5 ori a puterii de cumpărare a salariilor la moldoveni.

”Doar peste 17 ani în 2008, salariul mediu pe economie a depășit ca putere de cumpărare salariul din 1991.

În anul 2020 salariul în Moldova era în valori reale de 1,9 ori mai mare decât în 1991. De fapt este anul cu cel mai mare salariu ca valoare reală din toate timpurile.

Creșterea puternică a prețurilor din ultimii doi ani a redus puterea de cumpărare a moldovenilor cu 14,4%.

Comparativ cu anul 1993, când salariul moldovenilor a ajuns la cel mai scăzut nivel, în prezent salariul real este de 8,3 ori mai mare”, a explicat expertul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.