VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expert: În august piața auto a scăzut de 4 ori

În august 2022, numărul automobililor înregistrate în Republica Moldova a crescut cu 700 unități, cea ce este de 4 ori mai puțin decât media obișnuită din ultimul an de 2,9 mii unități lunar, susține Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.

Potrivit lui Ioniță, este prematur să facem careva concluzii, dar cumulat cu scăderea puternică a pieței imobiliare, presupunem că asistăm la începutul unui proces de schimbare a comportamentului de consum a clasei mijlocii.

Amintim că în plină criză Pandemică din 2020, consumul populației a scăzut puternic, dar nu și consumul clasei mijlocii. Atunci tranzacțiile cu automobile și apartamente, bunuri procurate de cei cu venituri peste media națională nu a înregistrat careva schimbări.

„Acum însă, pe lângă reducerea consumului populației sărace, asistăm la reducerea investițiilor de lungă durată caracteristic clasei mijlocii. E o primă concluzie, care trebuie monitorizată cu mare atenție în următoarele luni”, susține expertul economic.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.