VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Experiența României în atragerea fondurilor europene pentru antreprenori, preluată de Chișinău

Atragerea fondurilor europene pentru antreprenori și dezvoltarea programelor pentru dezvoltarea regională și locală. Acestea au fost câteva subiecte discutate în cadrul vizitei la București a doi secretari de stat ai Ministerului Dezvoltării Economice. Oficialii români, printre care secretara de stat pentru programele finanțate din fonduri publice și europene, Roxana Mînzatu, a declarat că, după decizia istorică de la Bruxelees, Bucureștiul este gata să ofere și mai multă experiență Chișinăului în realizarea politicilor pentru mediul de afaceri.

Demnitarul român a ținut să reitereze angajamentul României pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„România este 100% alături de sora sa mai mică, Moldova, pe drumul aderării la Uniunea Europeană”, a precizat Roxana Mînzatu.

Secretarii de stat Veronica Arpintin și Viorel Garaz au avut întrevederi și cu reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și ai Cancelariei prim-ministrului României.

„Principalul nostru partener strategic și economic, România ne oferă întreaga expertiză pentru a parcurge cu succes perioada de pre – aderare la Uniunea Europeană. Experiența dumneavoastră ne va ajuta să conturăm Strategia de dezvoltare economică a Republicii Moldova 2024-2030 care va modifica perspectiva sustenabilității economice a țării noastre”, a declarat Veronica Arpentin.

România se clasează pe locul întâi printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 21,3% din valoarea comerțului total, care în 2022 a ajuns la suma de 2,67 de miliarde de euro.

Tot pe locul întâi, România se clasează printre principalii investitori ai Republicii Moldova, fiind înregistrate 1609 de întreprinderi cu capital românesc, investiţiile în capitalul social, însumând peste 351 milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.