VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Executivul va institui un consiliu responsabil de aplicarea de către Moldova a sancțiunilor internaționale

Guvernul se pregătește să aprobe, la ședințele următoare, regulamentul de activitate a consiliului responsabil de aplicarea de către autoritățile de la Chișinău a sancțiunilor și măsurilor restrictive impuse companiilor sau unor persoane fizice la nivel internațional.

Consiliul, care va fi condus de premier, va comunica persoanelor vizate despre măsurile restrictive și va comunica motivele deciziilor. De asemenea, cel puțin o dată pe an, orice caz va fi reexaminat. Conform proiectului de hotărâre, Consiliul va putea solicita informații autorităților din alte state și va avea dreptul să obțină în regim de urgență date necesare pentru exercitarea atribuțiilor de la instituțiile din Republica Moldova.

„Consiliul este un organ colegial creat în vederea asigurării cadrului general de cooperare în domeniul implementării în Republica Moldova a măsurilor restrictive internaționale și a introducerii, din propria inițiativă, de către Republica Moldova, a unor astfel de măsuri”, se arată în proiectul hotărârii de Guvern, citat de realitatea.md.

Pe lângă premier, din noua structură vor face parte miniștrii de la Justiție, Externe, Interne și cel al Dezvoltării Economice. De asemenea, consiliul va mai fi reprezentat de șefii de la SIS, Fisc, Vamă, IGP, CNA și de la Poliția de Frontieră.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.