Guvernul se pregătește să aprobe, la ședințele următoare, regulamentul de activitate a consiliului responsabil de aplicarea de către autoritățile de la Chișinău a sancțiunilor și măsurilor restrictive impuse companiilor sau unor persoane fizice la nivel internațional.
Consiliul, care va fi condus de premier, va comunica persoanelor vizate despre măsurile restrictive și va comunica motivele deciziilor. De asemenea, cel puțin o dată pe an, orice caz va fi reexaminat. Conform proiectului de hotărâre, Consiliul va putea solicita informații autorităților din alte state și va avea dreptul să obțină în regim de urgență date necesare pentru exercitarea atribuțiilor de la instituțiile din Republica Moldova.
„Consiliul este un organ colegial creat în vederea asigurării cadrului general de cooperare în domeniul implementării în Republica Moldova a măsurilor restrictive internaționale și a introducerii, din propria inițiativă, de către Republica Moldova, a unor astfel de măsuri”, se arată în proiectul hotărârii de Guvern, citat de realitatea.md.
Pe lângă premier, din noua structură vor face parte miniștrii de la Justiție, Externe, Interne și cel al Dezvoltării Economice. De asemenea, consiliul va mai fi reprezentat de șefii de la SIS, Fisc, Vamă, IGP, CNA și de la Poliția de Frontieră.