VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-premier: Alegerile din Găgăuzia au arătat cât de gravă e dezinformarea și cum cineva care vine cu sacul de bani se folosește de sărăcia oamenilor

„Alegerile din Găgăuzia au arătat cât de gravă este dezinformarea și ce înseamnă să fii supus unei propagande timp de decenii”. Această opinie a fost exprimată de ex-premierul Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

Alegerile din Găgăuzia arată și cum cineva care nu are nici nume, nici rating, nici activitate politică, nici platformă electorală, care vine cu sacul de bani și se folosește de sărăcia omului poate captura. A arătat cât de gravă este dezinformarea și ce înseamnă să fii supus unei propagande timp de decenii și arată cum cineva care nu are nici nume, nici rating, nici activitate politică, nici platformă electorală, care vine cu sacul de bani și se folosește de sărăcia omului poate captura. Noi am mai avut această situație, noi am avut-o la nivel național, unde am avut capturarea instituțiilor de oameni care au folosit banii furați, au folosit sărăcia oamenilor, au folosit corupția în sistem pentru ca să captureze instituții întregi”, a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, ex-premierul a subliniat că autoritățile trebuie să lucreze mai activ cu oamenii.

Și aici, într-adevăr, trebuie să ne gândim cum lucrăm mai bine ca să informăm corect situația, trebuie să cerem toți împreună, ca și societate, oamenii de rând, să ceară aceste reforme în justiție, vrem să vedem finalitate pe dosarele de finanțare ilegală, în același timp, în asemenea situații cum este în Găgăuzia trebuie să lucrăm cu oamenii, să învățăm lecția”, a mai declarat Gavrilița.

Amintim că în data de 16 mai, autoritatea electorală centrală de la Comrat a confirmat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin. Tot în aceeași zi, la sediul comisiei au dat buzna ofițerii CNA în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor și finanțarea dubioasă a Partidului ”Șor”.

Potrivit procesului-verbal final, prezentat de CEC Comrat la Curtea de Apel, Evghenia Guțul, candidata Partidului ”Șor”, a obținut 52,34% din voturi, iar contracandidatul ei, Grigore Uzun a obținut 47,66% din voturile alegătorilor din regiune.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.