VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ex-premier al României: Mitropolia Basarabiei este cea care sprijină valorile adevărate ale ortodoxiei și trebuie să devină dominantă

Ex-premierul României, Ludovic Orban este de părere că Mitropolia Basarabiei este cea care sprijină valorile adevărate și tradiționale ale ortodoxiei și trebuie să devină Biserica dominantă. Potrivit politicianului de la București, Biserica Ortodoxă Rusă este compromisă iremediabil după ce Patriarhul Kiril a blagoslovit invazia Rusiei în Ucraina. 

Ludovic Orban este de părere că Patriarhul Kiril al Rusiei este mai degrabă reprezentantul satanei decât reprezentantul lui Dumnezeu.

„Biserica Ortodoxă Rusă este compromisă iremediabil în fața oricărei alte instituții religioase. Patriarhul Kiril este mai degrabă reprezentantul satanei decât reprezentantul lui Dumnezeu promovând războiul și cerându-le preoților să solicite cetățenilor să se înroleze în armată, să sprijine războiul, să sfințească armele” a spus Ludovic Orban în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”.

Întrebat dacă Mitropolia Basarabiei și cea a Moldovei care activează pe teritoriul Republicii Moldova ar putea să se unească, acesta a spus că este puțin probabil ca ÎPS Vladimir să accepte acest lucru, însă unele parohii și-ar dori să revina la Biserica mamă.

„Nu cred că Mitropolitul Moldovei care se subordonează Patriarhului Kiril va accepta să facă parte din Biserica Ortodoxă Română dar e posibil ca mai mulți parohi și parohii să înțeleagă că este natural și firesc să revină la Biserica mamă - BOR”, a declarat Ludovic Orban.

Politicianul a precizat că 80% din populația R. Moldova sunt români și astfel nu nu poate fi considerată parte a „lumii ruse” așa cum a declarat anterior Partiarhul Kiril.

Menționăm că la finele anului trecut, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, a declarat la Adunarea Eparhială a preoților din Moscova că Republica Moldova, la fel ca Ucraina, face parte din „lumea rusă" şi este ţinta Occidentului, care ar fi declanșat războiul din Ucraina.

Citește ș: AUDIO/ Episcopul de Soroca despre declarațiile Patriarhului Kiril: R. Moldova niciodată nu a făcut parte din „lumea rusă”. Slujim lui Hristos și nu politicului. Ne rugăm pentru pace

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.