VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Episcopul de Soroca despre declarațiile Patriarhului Kiril: R. Moldova niciodată nu a făcut parte din „lumea rusă”. Slujim lui Hristos și nu politicului. Ne rugăm pentru pace

Ioan Moşneguţu, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove a declarat pentru Vocea Basarabiei că Republica Moldova niciodată nu a făcut parte din „ruskii mir” (lumea rusă). Episcopul a precizat că Biserica Ortodoxă din Moldova niciodată nu a primit vreun îndemn sau recomandare în acest sens sau vreo indicație de la Moscova ca preoții să nu se expună vizavi de „acest război fratricid”.

„Niciodată Moldova nu a făcut parte din „ruskii mir” și nici nu am avut un îndemn, o recomandare sau o impunere în acest sens. Noi suntem o țară independentă, o Biserică Ortodoxă care slujim lui Hristos și nu politicului. Slujim poporului din RM și suntem categoric împotriva acestui război în țara vecină. Or, Biserica în toate timpurile s-a rugat pentru pace în lume. În acest an, nu am primit vreo indicație sau directivă de la Moscova ca ierarhii sau preoții să nu se expună vizavi de acest război fratricid”, a spus Episcopul de Soroca.

PS Ioan Moșneguțu a declarat că ierarhii și preoții au primit binecuvântarea Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir ca la fiecare liturghie să fie înălțate rugăciuni pentru pace în Ucraina.

„Din contra pe parcursul anului au fost mai multe declarații ale Mitropoliei cu referință la condamnarea războiului. Noi, clerul ortodox am primit binecuvintarea ÎPS Vladimir ca la fiecare liturghie să înălțăm rugăciuni pentru pace în Ucraina, or, și Mitropolitul face acest lucru”, a declarat pentru Vocea Basarabiei Episcopul Ioan Moșneguțu. 

Menționăm că recent, Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a declarat la Adunarea Eparhială a preoților din Moscova că Republica Moldova, la fel ca Ucraina, face parte din „lumea rusă” şi este ţinta Occidentului, care ar fi declanșat războiul din Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.