VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-ministru al Agriculturii: Avem nevoie de stabilitate pentru ca firmele locale sau partenerii străini să investească în pământul nostru

„R. Moldova are nevoie de stabilitate pentru ca firmele locale sau partenerii străini să investească în pământul nostru”. Această opinie a fost exprimată de ex-ministrul Agriculturii, Vitalie Gorincioi, care în prezent este președintele Asociației „Moldova Fruct”, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit lui Gorincioi, când vom fi membri ai UE, neapărat, vor veni investitori și au să caute pământurile noastre.

Pământul – marfă, așa cum este, hai să fim și noi un pic mai stabili și să nu ne aruncăm dintr-o extremă în alta. Este el marfă acum, se poate de cumpărat, cel care vrea să vină să investească, deci sunt metode, că n-o să-l ia cu dânsul să-l ducă, dar pe noi alta ne încurcă pentru investiții, că noi nu avem stabilitate și nu avem… Deci, vom fi în Uniunea Europeană și vom fi în NATO și au să vină investitori și au să caute pământurile acestea, dar trebuie să avem stabilitate și n-o să fie foarte important că l-a cumpărat sau nu l-a cumpărat. Foarte mulți fac business așa, am luat în arendă, am lucrat, nu-mi place – mi-am strâns păpușelele și cordeluțele și m-am dus, dar pământul o să rămână aici”, a explicat fostul ministru al Agriculturii.

Totodată, Vitalie Gorincioi, susține că poziția R. Moldova privind neutralitatea nu este corectă. Ex-ministrul sugerează că R. Moldova trebuie să fie nu doar membră a Uniunii Europene, dar și a NATO.

Părerea mea este că e o prostie că astăzi umblăm noi cu neutralitatea. Care neutralitate? Adică să vină cu mâinile goale, să ne ia și să ne ducă unde vor vrea? Și cine ne învață democrație, cei care iese femeia cu o coală de hârtie goală și o iau și o închid, dar pe noi ne învață cineva democrație? Dar noi cam cum credeți?”, a menționat Gorincioi.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.