VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evoluție istorică a echipei de junioare a României la Campionatul European de Gimnastică Ritmică

Echipa de junioare a României, formată din Amalia Lică și Lisa Garac, a câștigat primul aur continental la juniori, reușind astfel să facă istorie la această probă sportivă. Medaliile au fost obținute la Campionatul European de Gimnastică Ritmică de la Budapesta, care se desfășoară în aceste zile, transmite ziua.md.

Anunțul despre succesul remarcabil al tinerelor gimnaste din România a fost făcut de Agenția Națională pentru Sport de la București.

„Extraordinara performanță a fetelor s-a întâmplat la ediția #Budapesta2024 a competiției continentale, unde le dorim mult succes în continuare, pentru că Amalia s-a calificat în finalele de la cerc, măciuci şi panglică, iar Lisa în finala la minge”, se spune într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ANS.

Un mesaj de felicitare a adresat și președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu:

„Felicitări, fetelor! Minunat rezultat! Felicitări antrenorilor și Federației Române de Gimnastică Ritmică! Bravo, România!”

Alături de gimnastele din România, pe podium au mai urcat fetele din Israel și Azerbaidjan, care au câștigat celelalte medalii, argint și bronz.

Finalele pe aparate vor avea loc joi seara, când va evolua în calificări și echipa tricoloră de senioare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.