VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Evenimentele care se vor desfășura în Chișinău, dedicate sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”

Republica Moldova marchează pe 31 august sărbătoarea națională „Limba noastră cea română”. Programul manifestațiilor cultural – artistice include depuneri de flori, recital de poezie și concerte. 

Astfel, potrivit Primăriei Chișinău, la ora 9:00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan ce Mare și Sfânt”;

 La ora 16:00, pe strada pietonală „Eugen Doga” va avea loc programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață”, iar la 17:00 – un concurs de recitare a poeziilor, dedicat copiilor din clasele primare.

De asemenea, începând cu ora 19:00, va avea loc spectacolul muzical „În aceeași limbă”, unde vor evolua mai mulți artiști consacrați. 

Acompaniați de orchestra simfonică dirijată de maestrul Dumitru Cârciumaru, vor evolua artiști, precum: Mariana Bulicanu, Cristina Scarlat, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Radu Dolgan, Adriana Babin, Tania Cerga, Brio Sonores, Vitalie și Cătălin Advahov. Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu.

Festivitatea dedicată Sărbătorii „Limba Noastră cea Română” va culmina cu un recital susținut de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Ziua Limbii Române se sărbătorește Republica Moldova și în România la data de 31 august. În acest an, se împlinesc 34 de ani de când pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a adoptat instituirea limbii române drept limbă de stat și revenirea la grafia latină.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.