VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evenimente culturale dedicate Zilelor Românilor de Pretutindeni

În perioada 24-26 mai, vor avea loc mai multe evenimente dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni, celebrată anual în ultima duminică a lunii mai. Cu această ocazie, în capitala României, se deshide astăzi cea de a 7-a ediție  a Festivalului „Aici-Acolo”, la care sunt aşteptaţi să participe peste 500 de români din diaspora şi din comunităţile istorice, din 34 de ţări.

Evenimentul, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, cuprinde o serie de activităţi organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România. Manifestarea aduce împreună artişti români din ţară şi din străinătate, de „aici” şi de „acolo”, din diverse domenii de creaţie: artă, design, muzică, film, dar şi reprezentanţi ai mediului asociativ, academic şi de afaceri din comunităţile româneşti din afara graniţelor, informează Agerpres.

Seria de evenimente dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni, Festivalul „Aici-Acolo” începe vineri, la Patriarhia Română.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.