VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Europarlamentara Nathalie Loiseau către Dorin Recean: O Europă rezilientă trebuie să fie un succes colectiv

„O Europă extinsă trebuie să fie o Europă mai rezilientă. Acest lucru trebuie să fie un succes colectiv”. O declarație în acest sens a fost făcută de europarlamentara Nathalie Loiseau, șefa delegației Parlamentului European, în cadrul unei întrevederi cu premierul Dorin Recean.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre măsurile de sporire a cooperării în domeniul securității și apărării, dezvoltarea economică, sporirea rezilienței în fața amenințărilor hibride și parcursul de integrare europeană a țării noastre.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul este antrenat plenar în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene precum și în relansarea sectorului economic, afectat de consecințele războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

Prioritatea noastră este dezvoltarea sectorului economic, cu accent pe implementarea proiectelor pentru eficiență energetică, dezvoltarea infrastructurii și diversificarea pieței de desfacere în beneficiul cetățenilor noștri. De asemenea, avem o agendă impunătoare pentru debirocratizarea economiei, digitalizarea proceselor în serviciul public, continuăm reformele deloc ușoare în sectorul justiției. Toate aceste acțiuni sunt îndreptate spre un viitor european și o transformare durabilă a Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Oficialii s-au mai referit la măsurile de consolidare a securității regionale, un pas important fiind deschiderea Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC).

De asemenea, a fost apreciată activitatea Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina, care monitorizează și asigură traficul în siguranță la granița moldo-ucraineană.

Membrii Parlamentului European și-au exprimat recunoștința pentru gestionarea eficientă a crizei refugiaților și măsurile autorităților în asigurarea păcii și stabilității în regiune. Europarlamentarii au comunicat deschiderea în implementarea agendei europene și în procesul de luptă cu amenințările la adresa securității în regiune.

Din componența delegației europene au făcut parte europarlamentarii: Nathalie Loiseau (Renew), Eugen Tomac (Partidul Popular European), Arnaud Danjean (Partidul Popular European), Assita Kanko (Conservatorii și Reformiștii Europeni), Viola von Cramon-Taubadel (Grupul Verzilor) și Jean-Lin Lacapelle (Partidul Identitate și Democrație).

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.