VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Europa se pregătește pentru o iarnă grea


Guvern german a aprobat măsuri de economisire a energiei în această iarnă, inclusiv limitarea iluminatului public, în vederea reducerii consumului de gaze, a anunţat Ministrul Economiei, Robert Habeck, relatează Reuters.

De la 1 septembrie în clădirile publice, cu excepția instituțiilor sociale, cum ar fi de exemplu spitalele și casele de bătrâni, urmează să fie încălzite la maximum 19 grade Celsius. Va fi redusă folosirea gazelor cu aproximativ 2,5%, a mai specificat ministrul german al economiei.

Și guvernul francez, în prima ședință de după vacanţa de vară, a avertizat că ar putea exista creșteri ale prețurilor la energie pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, transmite Reuters.

Cu toate acestea, sindicatele au respins apelul său de a face sacrificii, spunând că angajaţii au nevoie de salarii mai mari pentru a face faţă inflaţiei în creştere.

Macron a spus că oamenii trec printr-o serie de crize, pe fondul temperaturilor extreme, incendiilor şi secetelor din ultimele săptămâni, războiului din Ucraina şi perturbărilor comerţului global.

Președintele francez Emmanuel Macron le-a comunicat francezilor că urmează luni grele, deoarece „libertatea are cost” și vor fi necesare sacrificii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.