VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Europa ia măsuri severe pentru a diminua dependența de gazele rusești

Pentru a diminua impactul reducerii livrărilor ruseşti de gaze în Uniunea Europeană, statele-membre se pregătesc să pună în aplicare, în zilele următoare, măsura care prevede economisirea cu 15% a consumului de gaz. Textul a fost publicat astăzi în Jurnalul Oficial al UE, iar măsura intră în vigoare mâine. 

Acordul convenit acum două săptămâni spune că fiecare ţară UE va face „tot posibilul” pentru a reduce, în perioada august 2022 – martie 2023, consumul său de gaz cu cel puţin 15% în raport cu media ultimilor cinci ani în aceeaşi perioadă.

Măsura, care este una volutară și obligatorie doar în caz de urgență, a fost impusă ca urmare a reducerii livrărilor din Rusia ce asigurau până anul trecut în jur de 40% din importurile de gaz ale UE. Polonia a anunțat deja că și-a umplut rezervoarele până la aproape 100%, celelalte state UE – dependente de gazele rusești – în proporție de peste 70%.

În Republica Moldova, Guvernul își propune să aplice măsuri similare, în perioada octombrie și martie, urmând exemplul Uniunii Europene. Planul de acțiuni al autorităților se află în dezbatere publică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.