VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Erdogan susține că Rusia şi Ucraina au încheiat un acord în vederea unui schimb de 200 de prizonieri

Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord în vederea efectuării unui ”schimb de 200 de prizonieri”, anunţă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la postul public american de televiziune PBS, relatează AFP.

„Două sute de prizonieri urmează să fie schimbaţi în curând, în urma unui acord între părţi”, a declarat şeful statului turc luni (ora locală), apreciind că este vorba despre un progres ”semnificativ” în acest război.

Erdogan nu a oferit alte detalii cu privire la acest acord şi nici la persoanele vizate – civili sau militari – în acest interviu, pe care l-a oferit în turcă.

Recep Tayyip Erdogan, care s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin săprtămâna trecută la Samarkand, la un summit OCS în Uzbekistan, consideră că liderul de la Kremlin vrea să termine cât mai repede cu acest război.

Şeful statului turc, care a reuşit să-şi păstreze legăturile cu Moscova şi Kievul după invazia rusă a Ucrainei, la 24 februarie, şi-a oferit cu regularitate medierea în acest război şi repetă că ”trebuie să se ajungă la un acord care să satisfacă pe toată lumea”.

Însă, în vederea unui acord de pace între Rusia şi Ucraina este necesar ca pământul ocupat să fie înapoiat, a subliniat el.

”Acesta este lucru aşteptat şi la care se speră”, a declarat Erdogan, dând asigurări că atât el, cât şi secretarul general al ONU Antonio Guterres ”acţionează în acest sens”.

”Ankara reclamă neîncetat restituirea Crimeei Ucranei, de când a fost ocupată de Rusia în 2014”, a declarat Erdogan.

Şeful statului turc este îngrijorat mai ales de soarta minorităţii tătare turcofone din Crimeea.

El a sosit sâmbătă la New York, unde ia cuvântul marţi în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.