VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom anunță că a cumpărat un volum de gaze la un preț mai mic decât cel oferit de Gazprom

Energocom a cumpărat aproximativ 30 de milioane de metri cubi de gaze naturale la un preț mai mic decât cel oferit de concernul rus Gazprom. Potrivit membrului consiliului de administrație al „Energocom”, Alexandru Slusari, acesta este sub 300 de dolari/1000 m3, în timp ce Gazprom livrează în această lună gazul cu 327 dolari/1000 m3, transmite deschide.md.

„Azi compania Energocom a organizat o licitație privind achiziționarea gazelor naturale, care urmează să fie furnizate către Moldovagaz în luna aprilie. Evenimentul a fost monitorizat de mai mulți experți din domeniul energetic, precum și de reprezentanții serviciilor speciale”, a scris Slusari.

Potrivit lui, nouă companii internaționale au prezentat ofertele, care au fost deschise în prezența tuturor observatorilor.

„Prin urmare, Energocom a procurat un volum de gaz de circa 30 mln m3 cu preț semnificativ mai mic față de prețul oferit de Gazprom. Nu am dreptul fără acordul Energocomului să public prețul exact, doar vă pot informa că acest preț este sub 300 dolari și gazul va fi procurat de la compania europeană și precis nu este de origine rusească”, a adăugat el.

Slusari a adăugat că Energocom nu doar asigură securitatea energetică, ci și are capacitatea furnizării gazului la prețuri competitive în raport cu Gazprom.

„Lucrurile s-au schimbat spre bine după sezonul rece 2022- 2023. Eu regret enorm că Moldova nu a avut Ministerul Energiei și ministru Parlicov din 2021. Sunt sigur că multe greșeli nu ar fi fost comise și costul independenței energetice era mult mai mic pentru țara”, a conchis acesta.

Amintim că Moldovagaz a anunțat despre faptul că Gazprom va livra pe parcursul lunii aprilie gaz în R.Moldova la un preț de 327,27 dolari/1000 m3. Ca și lunile precedente, întregul volum de gaze procurat de la compania rusească „Gazprom” va fi furnizat regiunii transnistrene.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.