VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom a restituit miliardul

Întreprinderea Energocom a restituit, la 30 noiembrie, în bugetul de stat suma integrală de un miliard de lei prevăzută în dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 13 septembrie. Prima parte, de 500 de milioane, a fost restituită încă la începutul lunii octombrie.

Amintim, conform dispoziției CSE, compania trebuia să achiziţioneze un milion de acţiuni proprii, în scopul reducerii capitalului social, din contul mijloacelor financiare injectate pe parcursul anului 2022.

Această decizie a fost luată în contextul stabilizării relative a pieţei gazelor naturale şi scăderii preţurilor pentru acestea și ţinînd cont de asigurarea SA Energocom cu rezerve şi lichidităţi suficiente pentru sezonul rece 2023-2024, cu scopul restituirii parțiale în bugetul de stat a mijloacelor financiare investite pe parcursul anului 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.