VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Elon Musk a acceptat să furnizeze Ucrainei alte câteva mii de terminale Starlink

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihailo Fedorov, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg că firma lui Elon Musk a acceptat să furnizeze Ucrainei alte câteva mii de terminale pentru internetul prin satelit Starlink, transmite BBC, citat de G4Media.ro.

Potrivit lui Fedorov, compania Space Exploration Technologies deținută de Elon Musk va trimite peste 10.000 de dispozitive la Kiev în următoarele luni pentru a furniza internet pe teren.

„SpaceX și Musk răspund rapid la probleme și ne ajută”, a declarat Fedorov, citat de Bloomberg, care a precizat că a vorbit direct cu Elon Musk. „Musk ne-a asigurat că va continua să sprijine Ucraina. Când am avut o pană de curent de mare amploare, i-am trimis un mesaj în aceeași zi, iar el a reacționat imediat și a luat deja unele măsuri. El înțelege situația”, a spus Fedorov potrivit sursei citate.

Totodată, Bloomberg notează că un reprezentant al SpaceX nu a răspuns la solicitarea publicației de a comenta cuvintele lui Fedorov.

Publicația precizează că, de la începutul războiului, Ucraina a primit aproximativ 22 de mii de terminale pentru comunicațiile prin satelit Starlink.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.