VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Egiptul avertizează că va suspenda tratatul de pace cu Israelul

Egiptul a anunțat Israelul că va suspenda acordurile de pace, semnate cu Tel Aviv încă acum 45 de ani, dacă prin ofensiva militară îi va forţa pe palestinienii din Fâşia Gaza să treacă graniţa în Egipt, scrie agenţia EFE. Reacția a fost provocată de anunțul premierului israelian privind pregătirea unei ofensive asupra orașului Rafah, ultimul mare centru urban în care armata israeliană nu a intrat încă și care a fost transformat într-o uriașă tabără improvizată, fiind principalul punct de intrare pentru ajutorul umanitar, încă insuficient.

Oraşul Rafah este ultimul refugiu al palestinienilor care au fugit din calea războiului din restul Fâşiei Gaza. În zona acestui oraş se află acum în jur de 1,3 – 1,4 milioane de palestinieni, mai mult de jumătate din populaţia enclavei.

„Egiptul a informat Israelul asupra suspendării Tratatului de la Camp David dacă Israelul încalcă protocoalele militare şi de securitate ale acestui tratat, care a deschis calea păcii între cele două ţări”, a declarat sursa de la Cairo, care a vorbit cu condiţia anonimatului, scrie Agerpres, citând EFE.

Sursa citată a mai precizat că avertismentul Egiptului privind suspendarea tratatului de pace – care a adus stabilitatea în regiune timp de aproape o jumătate de secol – a fost transmis după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că a ordonat armatei să se pregătească pentru lansarea unui atac asupra localităţii Rafah, situată în extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, la graniţa cu Egiptul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.