VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

După SUA, și Marea Britanie anunță un ajutor militar de 620 de mil. de dolari pentru Ucraina

Marea Britanie va transfera muniții în valoare de aproximativ 620 de milioane de dolari Ucrainei, care va fi cel mai mare pachet de ajutor militar al Londrei de la începutul războiului, a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Potrivit demnitarului, pachetul de asistență va include, printre altele, 400 de vehicule, 60 de bărci, aproximativ patru milioane de cartușe pentru arme de calibru mic, precum și peste 1600 de rachete de atac și rachete de apărare aeriană. În plus, Kievul vor primi rachete aer-sol Storm Shadow, a căror rază este de aproximativ 250 km.

Sunak a subliniat că sprijinul Ucrainei este „vital pentru securitatea întregii Europe”. Dacă Rusia va câștiga conflictul armat, atunci autoritățile ruse „nu se vor opri la granița poloneză”, a menționat premierul britanic.

„Regatul Unit își va juca întotdeauna rolul în fruntea securității europene, protejând interesele naționale și sprijinindu-și aliații NATO”, a declarat Sunak.

Potrivit Bloomberg, volumul total al asistenței militare britanice acordate Ucrainei în 2024 va fi 3,7 miliarde de dolari. În total, de la începutul invaziei rusești pe scară largă, Londra a promis că va aloca Kievului aproape 14,8 miliarde de dolari, pe lângă ajutor umanitar și economic.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.