VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dumitru Pîntea a demisionat din funcția de director al ODA

Dumitru Pîntea, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a demisionat după doi ani de la numirea în funcție. Pîntea a depus cerere de demisie din propria inițiativă, iar demisia va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

„Consider că e timpul să transmit ștafeta unui alt conducător care să gestioneze mai departe acest capital solid de resurse financiare, o echipă valoroasă, care a depus un efort colosal în susținerea antreprenorilor în ultimii doi aniˮ, a declarat Dumitru Pîntea în cadrul unui briefing de presă.

Reprezentanții ministerului susțin că în cei 2 ani de activitate, ODA a revizuit toate programele de suport antreprenorial, a lansat programe noi și a extins grupul de beneficiari eligibili. Au fost lansate programe de grant care urmăresc susținerea afacerilor pe întreaga lor perioadă de activitate, de la lansare până la internaționalizare. Mecanismul de implementare a programelor de grant a fost îmbunătățit pentru a preveni riscurile de neperformanță a proiectelor investiționale.

Potrivit ministerului Economiei, funcția de director al ODA va fi asigurată interimar de către Gheorghe Iudin, până la finalizarea procedurii de concurs pentru ocuparea acestei poziții cheie.

„În conformitate cu prevederile legale, în curând va demara procedura de concurs pentru selectarea noului director al Instituției Publice Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Acest proces va asigura transparența și egalitatea șanselor pentru toți cei interesați să contribuie la continuarea eforturilor de dezvoltare a antreprenoriatului în țara noastră”, se arată în comunicatul ministerului.

Dumitru Pîntea a fost numit director interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în decembrie 2021. În iunie 2022, organizația și-a schimbat denumirea în Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Dumitru Pîntea rămânând în funcția de director.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.