VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dumitru Alaiba a semnat ordinul: Directorul Serviciului 112, Liviu Oboroc, demis

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN.

Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și cum ar trebui să funcționeze un asemenea serviciu. Și noi avem multe exemple în țări, să spunem, mai avansate, în care acest serviciu este într-adevăr eficient și nu se ocupă doar cu transmiterea informației dintr-o parte în alta. Ci își îndeplinește funcția de bază, care este să ajute să salveze cetățenii în situații periculoase, complicate”, a declarat Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.

Demisia directorului Serviciului 112 a fost cerută de premierul Dorin Recean în contextul cazului de la Căușeni, în care două persoane au fost depistate moarte într-o mașină blocată în nămeți.

Echipele de intervenție au ajuns la mașina împotmolită în nămeți la Căușeni, în care se aflau doi soți, a doua zi, când aceștia erau deja morți. Bărbatul, dar și rudele celor doi soți au sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112, solicitând ajutor,  dar salvatorii au ajuns numai când un trecător a anunțat despre decesul celor doi. Poliția a deschis o anchetă, iar Procuratura a intentat un dosar penal pentru a examina interacțiunea interinstituțională.

De la 1 ianuarie 2024, Serviciul de urgență 112 urmează să treacă din gestiunea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.