VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Drumarii fac apel la precauție în contextul ninsorilor anunțate

Urmare a prognozelor meteorologice pentru acest weekend, Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) informează că pe drumurile publice naționale se înregistrează precipitații sub formă de zăpadă și lapoviță.

Astfel, în contextul condițiilor meteo actuale, întreprinderile rutiere S.A ,,Drumuri” desfășoară lucrări de patrulare, având ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de circulație.

Drumarii atenționează conducătorii auto să circule cu prudență, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

În contextul avertizării meteorologice și Primăria Chișinău a venit cu un apel către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

Cetățenii sunt îndemnați să fie atenți, dar și să îi supravegheze pe cei mici. Să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să-și echipeze autovehiculele cu pneuri de iarnă și să evite parcarea sub copaci sau pe străzile principale unde circulă transportul public, pentru a nu îngreuna intervenția regiilor de întreținere a drumurilor.

Conform prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat avertizarea cod galben este valabilă în perioada: 25.11.2023 ora 22.00 – 26.11.2023 ora 20.00. În intervalul menționat se prevăd precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 18-23 m/s. Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.