VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dragoș Galbur: Ion Ceban nu poate fi primarul tuturor pentru că este un exponent al Moscovei

Ion Ceban nu poate fi primarul tuturor, pentru că este un exponent al Moscovei în Republica Moldova. O spune candidatul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, potrivit căruia, primarul general a reușit cu ajutorul partenerilor să-și „șteargă imaginea de pro-rus”.

„Ion Ceban nu poate să fie primarul tuturor, pentru că Ion Ceban este un exponent al Moscovei, al Federației Ruse aici, în Republica Moldova, și oamenii deștepți, oamenii cu carte, iată oameni cum suntem noi, dl Bulgac, niciodată nu vor fi păcăliți de un Ion Ceban. Acest mesaj n-a prins pentru că au avut grijă și partenerii din Vest, reprezentanții SUA, să-i șteargă imaginea de pro-rus și au reușit să-l europenizeze, să-l transforme dintr-un om care făcea proteste împotriva Uniunii Europene la Bruxelles într-un partener de încredere al Uniunii Europene. Asta-i dureros pentru noi, pentru că noi din start promovăm tot ce este european, românesc, valorile europene în Republica Moldova, și ne pomenim peste noapte cu un pro-rus până în măduva oaselor transformat de către partenerii europeni în partenerul lor de încredere. E dureros, dar vom trage concluziile de rigoare”, a spus Dragoș Galbur în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Galbur a menționat că în cadrul scrutinului de duminică, partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN) a luat cu 45 de mii de voturi mai puțin decât Ion Ceban, ceea ce denotă faptul că alegătorii nu susțin formațiunea politică pe care o conduce primarul general, dar primarul aflat în funcție.

Primarul capitalei Ion Ceban, a câștigat un nou mandat de primar general din primul tur. Ion Ceban, a obținut circa 133.000 de voturi sau 50,62% din voturile alegătorilor. Formațiunea edilului general, MAN, va fi reprezentată în CMC de 20 de aleși din totalul celor 51 de consilieri.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.