VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două cămine ale USM și Universității „Ion Creangă”, renovate în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale

Două cămine studențești pentru viitorii pedagogi vor fi renovate capital în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, realizat de Ministerul Educației și finanțat de Banca Mondială.

Modernizările vor fi făcute la un cămin al Universității Pedagogice „Ion Creangă” și la altul administrat de Universitatea de Stat din Moldova. În total, în acest scop vor fi alocate aproximativ 3 milioane de euro.

Proiectul ,,Învățământul Superior din Moldova” sprijină activitățile menite să modernizeze infrastructura instituțiilor prin îmbunătățirea condițiilor din blocurile de studii existente şi dotarea cu echipament a universităților și colegiilor pedagogice selectate, precum și să asigure o mai bună aliniere a sistemului de învățământ superior la cerințele pieței muncii, prin crearea mecanismelor care să sporească șansele de angajare ale absolvenților instituțiilor de învățământ superior.

Valoarea totală a proiectului este de 35,7 milioane de euro. Proiectul a început în mai 2020 și se va încheia în decembrie 2025.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.