VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul rus Oleg Vasnețov, convocat mâine la Ministerul de Externe

Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat, mâine, la Ministerul Afacerilor Externe, anunță instituția într-o notă informativă. Diplomatul rus va fi informat repetat despre poziția oficială a autorităților de la Chișinău, care au anunțat că nu acceptă deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană pe 17 martie, când vor avea loc alegeri prezidențiale în Rusia.

Ministerul de Externe, citat de Ziarul de Gardă, anunță că ambasadorului „îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare“. Deocamdată, ora întâlnirii „se discuta”, au precizat reprezentanții MAE.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat deschiderea unei singure secții de votare, în cadrul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, și au declarat că nu vor permite deschiderea niciunei secții de votare în regiunea transnistreană.

„Noi am interzis deschiderea secțiilor de votare oriunde în afara misiunilor diplomatice. Dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi contraproductiv”, a declarat anterior ministru de Externe, Mihai Popșoi.

Presa afiliată autorităților de la Tiraspol a anunțat luni, 11 martie, cu referire la o decizie a Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova, că pentru prezidențialele din Rusia ar urma să fie deschise șase secții de votare în stânga Nistrului. Trei ar urma să fie deschise în orașul Tiraspol, una – la Tighina, una – la Râbnița și alta – la Grigoriopol.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.