VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul transnistrean va fi discutat la Chișinău de președintele în exercițiu al OSCE

Situația din regiunea transnistreană a fost abordată azi de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, și vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Șeful diplomației de la Chișinău a anunțat că discuțiile s-au axat pe pregătirea vizitei în R. Moldova a președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul de Externe al Maltei, Ian Borg.

„De asemenea, a fost trecută în revistă evoluțiile din ultima perioadă în dosarul transnistrean, inclusiv în partea ce ține de aducerea graduală a activității agenților economici din regiune în câmpul legal național, procesul de integrare europeană a țării noastre, precum și contextul regional de securitate”, a scris Mihai Popșoi.

Totodată, situația actuală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol și prioritățile guvernamentale în domeniul politicilor de reintegrare a țării au fost abordate și în cadrul unei întrevederi a reprezentantului OSCE cu Oleg Serebrian.

 „A fost evidențiat faptul, că problemele ce țin de activitatea comercială externă a agenților economici din regiunea transnistreană și autorizarea importurilor de diverse categorii de mărfuri, inclusiv de medicamente și de echipamente radiologice, vor fi soluționate prin prisma rigorilor stabilite de legislația în vigoare a Republicii Moldova și a dezideratului de reîntregire a spațiului economic unic”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

 Vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat necesitatea abordării permanente în dialogul cu Tiraspolul a problemei respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană, soluționării pozitive a cazurilor de rezonanță, precum și a obținerii accesului liber și în condiții de securitate în regiune a jurnaliștilor de pe malul drept al Nistrului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.