VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A fost majorată taxa de drum în România. De azi, rovinieta este mai scumpă

Începând de astăzi apar modificări la roviniete, atât la prețuri, cât și la intervalele pentru care vor putea fi emise, în funcție de categorie. Rovinieta de o zi va fi valabilă pentru toate categoriile, însă a fost exclusă perioada de 7 zile și apare intervalul de 10 zile pentru unele categorii.

Astfel, pentru vehiculele din categoria B, o rovinietă va costa aproximativ 180 de lei moldovenești pentru o zi și peste 230 de lei pentru un interval de 10 zile, iar pentru o lună va fi de peste 370 de lei. Anterior, de exemplu, mașinile din categoria B puteau beneficia de o taxă de drum de cel mult 120 de lei timp de o săptămână.

Și pentru marfare, rovinieta va fi de peste 330 de lei pentru 7 zile, iar în cazul microbuzelor sau autocarelor taxa va ajunge, pentru o săptămână, până la aproximativ 600 de lei moldovenești.

Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru șoferii care circulă pe autostrăzile și drumurile naționale și secundare din România. Taxa a fost introdusă în legislația României acum 22 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.