VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul mitei la eliberarea permiselor de conducere: Unul dintre învinuiți, plasat în arest pentru 30 de zile

Unul din învinuiții în dosarul mitei la eliberarea permiselor de conducere de la ASP Bălți, reținut pe 28 martie de ofițerii Direcției Generale Teritoriale (DGT) Nord a CNA, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Bălți.

Anterior, prima instanță l-a plasat în arest la domiciliu, fapt contestat ulterior de procurorii anticorupție care au cerut arestarea preventivă a învinuitului.

În privința celorlalte 5 persoane, deciziile au rămas neschimbate, respectiv doi învinuiți continuă să se afle sub control judiciar și alți trei – în arest la domiciliu.

Amintim că, pe 28 martie curent, CNA și procurorii anticorupție au reținut 6 angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse pentru un permis variind între 400 și 1200 de euro. Lunar, 20 000 de euro erau colectați pentru a mitui unii responsabili de la ASP.

Investigațiile în prezenta cauză continuă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.